Американско-китайски електромобил

Общи 23 ноември 2012 | Speed-Press.com A- A+ 10340 посещения | без коментари

Китайската компания Shanghai General Motors представи на изложението в Чуанчжоу първия сериен електромобил. Името му е Sail Springo EV. При дилърите той ще дебютира през първата половина на следващата година.
Хечбекът е с електромотор с макс. мощност 116 к.с. и макс. въртящ момент от 220 Нм с възможност за увеличение до 510 Нм. От 0 до 100 км/ч електромобилът ускорява за 10,4 сек., а макс. му скорост е 130 км/ч.
Електромобилът е с комплект 22-киловатчасови батерии, които могат да бъдат заредени напълно от 220-волтов контакт за 7 часа. Автономонстта е 130 км, като производителят допълва, че при скорост 60 км/ч тя може да достигне и до 20 км/ч.
Обявена и цена за Sail Springo EV - 258 хил. юана (41,4 хил. щатски долара). Китайските купувачи на Sail Springo EV ще получават и държавна субсидия от до 60 000 юана.
Освен това собственикът на такъв автомобил ще ползва и безплатен номер, който по принцип в страната излиза около 10 000 долара и издаването му е трудно.

 
Ключови думи:   general motors, shanghai
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте