40 млн. автомобила в Китай през 2030 г.

Общи 28 октомври 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10940 посещения | без коментари

Очаква се в близко бъдеще китайската автомобилна промишленост да направи огромна крачка напред. Ако в момента в страната годишно се купуват 15 млн. коли, то през 2020 г. бройката ще бъде 20 млн., ако пазарът нараства със същите темпове. През 2030 г. реализацията там ще достига до 40 млн. коли, смятат експерти, докато в САЩ броят им щял да достига до 17,6 млн.
Този стремителен ръст е свързан с факта, че в Китай все още на глава на население няма висок брой автомобили. Благодарение на икономическия възход на страната обаче в бъдеще все повече хора ще могат да си позволят покупката на МПС. Освен това автомобилът в Китай вече няма да е разкош, а средство за придвижване за жителите на неголемите според местните мащаби населени пунктове.
Експертите уточняват още, че в бройката на въпросните 40 млн. автомобила не влизат местните марки, каквито има доста в Китай. Големият пай ще се пада на световните производители, които разполагат със свои заводи в страната.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте