Повече от 1000 желаещи да надминат Стиг в първия ден от TopGear Master Driving

Общи 16 юни 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10295 посещения | без коментари

Повече от 1000 души в София приеха предизвикателството ни да премерят сили и да надминат емблематичния пилот на TopGear – Стиг. В проведеното на 14 юни 2014 г. състезание TopGear Master Driving, над 120 от тях успяха да преминат специално изграденото за целта трасе от тестовия ни пилот Влади Кулев и Училището за безопасно шофиране „Driving Skills“. С помощта на теоретичната подготовка от професионалистите и не на последно място – на двата автомобила: Hyundai i20 Go! Brazil и Hyundai i20 WRC, участниците трябваше да преодолеят препятствията и да покажат не само най-добро време, но и майсторско управление. Тяхната задача беше изключително усложнена от променливото време, което редуваше непрекъснато лятна жега с проливен дъжд и студ. Огромно ято пчели, преминало през трасето, допълнително покачи адреналина на участниците, които успяха все пак да запазят хладнокръвие и да финишират успешно.
Първи в надпреварата се класира Станислав Черешаров с време 30,94 секунди и заслужено се окичи с титлата „Най-добър шофьор на TopGear” в София. Негови подгласници станаха Калин Филчев и Вълчо Ризов с времена съответно от 31,19 секунди и 31,69 секунди, които се класираха съответно на второ и трето място. В спора за титлата дамите убедително доказаха, че са също толкова добри шофьори, колкото и силния пол. Почетното четвърто място в крайната класация зае Теодора Дамянова, с време 32,28 секунди. Призьорите получиха награди от BBC TopGear България, Hyundai и OMV България, всеки участник в надпреварата, беше награден със специалeн TopGear Master Driving сертификат.
В търсенето си на най-бързия, но и най-умелия шофьор, BBC TopGear България разчиташе и на чаровната телевизионна водеща Вяра Атова, без чиято помощ много от емоциите на този незабравим ден щяха да останат неуловени.
В рамките на TopGear Master Driving посетителите на Serdika Center имаха възможност да тестват автомобилите от специалната серия на Hyundai – Go!Brazil, както и да видят страхотната, тунингована от Printacar кола.
TopGear Master Driving стартира в Serdika Center София, а следващият град, който приема предизвикателството в търсене на българския братовчед на Стиг, е Пловдив, където очакваме смелчаците на 15 юни 2014 г., на открития паркинг на Мол Галерия Пловдив, между 10:00 и 16:00 ч. Следват Варна и Русе, съответно на 21 и 22 юни, и Бургас и Стара Загора – на 28 и 29 юни.
Специални благодарности за подкрепата на: Hyundai България, OMV България, Printacar и сътрудничеството на: Serdika Center София, Galeria Plovdiv Пловдив, Mall Varna Варна, Mall Rousse Русе, Burgas Plaza Бургас и Park Mall Стара Загора!
На смелчаците в София – поздравления, на победителите – честито, а за тези, които смятат да опитат силите си в предстоящите надпревари – успех!

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте