И германците умуват за 0 промила при шофиране

Общи 31 март 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8875 посещения | без коментари

Откакто сме част от Европа, европейските страни започнаха все повече да приличат на нашата. Да речем, англичаните разбраха що е то „дупка“ и има ли почва у тях, а германците явно имат проблеми с пияните шофьори, след като в страната се заговори за въвеждане на нулеви промили. С такова предложение са излезли представители на местната „зелена“ партия, която смята да внесе това предложение за разглеждане в Бундестага до лятото.
Любопитен факт е, че с подобна мярка са съгласни представителите на още една лява партия. Всъщност системата за максималната допустима стойност на нивото на алкохол в кръвта на шофьорите е наистина доста сложна. За начинаещите под 21-годишна възраст границата е 0,0. Ако по-възрастните водачи не са попадали в ПТП, то нивото се вдига до 0,5 промила, докато останалите трябва да спазват правилото за 0,3 промила.
Нулеви промили действат и в Русия, при това от септември 2013 г. В България и в повечето европейски държави са поставили граница за допустимо съдържание на алкохол в кръвта при шофиране до 0,5 промила. Някои страни са малко по-толерантни и допускат горна граница от 0,8 промила, както е в Люксембург, Великобритания и Ирландия. В Норвегия, Швеция и Полша е забранено да се надхвърлят 0,2 промила, а в други страни като Румъния, Чехия и Унгария апаратът задължително трябва да отчете 0,0 на хиляда, иначе сте в нарушение.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте