Доайенът Владимир Илиев поведе в Balkan Breslau Rallye 2013

Общи 16 септември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 14210 посещения | без коментари

Доайенът на моторспорта Владимир Илиев, навигиран от Александър Стоянов, поведе генералното класиране след етап 2 на Balkan Breslau 2013 в крос-кънтри класа. Вчерашната отсечка от Тетевен до Старосел, с дължина близо 200 км, бе много динамична, със сложна навигация, но и с прави, позволяващи много висока скорост. Това доведе до няколко инцидента, един от които доста сериозен. Що се отнася до екстремния клас, там падна голямо ровене в калта и трудно атакуване на стръмни скатове.
Владо и Александър изпуснаха етапната победа заради 2-минутно наказание за превишена скорост на контролна отсечка. Така най-бърз за деня стана израелският екипаж Рац Хайман – Хилел Сегал (Pointer), който в общата подредба е 6-и. Челната тройка за деня допълниха миналогодишните победители в крос-кънтри класа Десислав Славчев и Маргарита Стайнова (Mercedes G), които в генералното са четвърти. Петър Ценков и Иван Маринов (Opel Antara RR) бяха с най-бързо време за деня, но подобно на Илиев получиха 6-минутно наказание и останаха 5-и на отсечката, а кметът на Тетевен Милен Милев (Jeep Wrangler) завърши преди тях и в момента е 2-ри в генералното. Зетят на Милев – Димитър Ничев, който също е участник в маратонския клас, вчера се класира на 22-ро място, а в генералното е една позиция по-нагоре. Другият български екипаж – Станислав Стоянов и Павел Радев (Nissan Patrol), даде 6-о време, а в общата подредба е 20-и, заради проблеми от първия етап на Balkan Breslau Rallye 2013.
Пилотът ни в ATV класа Васил Томов (КТМ), който пропусна първия етап заради повреда, вчера показа класата си и спечели отсечката до Старосел, но все още е на последно място, тъй като има да избива сериозно наказателно време. При UTV новият лидер в класирането е Фабрис Дела Барбера (Polaris RZR).
При мотоциклетите най-бърз в етап 2 на Balkan Breslau Rallye 2013 бе Симон Шимел (КТМ), който оглави и генералното класиране. За съжаление през деня стана сериозен инцидент с израелския пилот Омер Шошани, който катастрофира в дърво и бе приет в болница със съмнения за счупени ребра. За щастие Омер е само със сериозни натъртвания, но за него Balkan Breslau Rallye 2013 приключи.
В клас „екстремен” на Balkan Breslau Rallye 2013 битката бе между лидера в генералното класиране Мартин Хеле (Toyota Proto) и французина Кристоф Моан (Land Rover Tomcat). Моан взе етапната победа, но Хеле все още води с 6 минути в общата подредба.
Днешният етап 3 на Balkan Breslau Rallye 2013 е в района на Старосел, като дължината на етапа е над 300 километра за клас „крос-кънтри” и близо 230 за екстремната категория.

 
 

Снимки


 

Golf Variant на метан Golf Variant на метан
16 септември 2013
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте