Българин е начело на отдела, разработил Porsche Panamera S E-Hybrid

Общи 09 октомври 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9625 посещения | без коментари

Инженерът, който е начело на отдела за енергиен мениджмънт в Porsche Panamera - д-р Владимир Попов, разкри предизвикателствата, които е срещнал екипът му в създаването на хибридното задвижване за модела. Panamera S E-Hybrid е първият плъг-ин хибрид спортен луксозен автомобил, а Попов е начело на екипа, оптимизирал горивната икономия и хибридната система.
“Преди се питахме дали е възможно да имате спортната динамика на Porsche и горивната икономия на автомобил от компактния клас. Panamera S E-Hybrid дава отговор на този въпрос, защото разполага с горивна икономия от 3,1 л/100 км. Разходът е изчислен по стандартите на ЕС и включва 36 км пробег само на електричество без консумация на бензин и 25 на хибридно задвижване със 7,4 л/100 км. По време на тестовото шофиране за журналисти видяхме невероятни постижения като 2,5 л/100 км в пробег от 54 км с изискване за оптимална ефективност. Двама журналисти успяха да завършат с нулева консумация на гориво. В следващия режим на свободна употреба журналистите постигнаха 6,6 л/100 км среден разход", коментира Попов. Според българския инженер в Porsche бъдещето на спортните автомобили е съчетание от преимуществата на двигателите с вътрешно горене и електро задвижването.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте