АвтоВАЗ планира 30 нови модела до 5 години

Общи 09 юли 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10245 посещения | без коментари

През следващите 5 години волжкият автомобилен производител ще пусне 30 нови модела. Новината бе обявена лично от президента на компанията Игор Комаров по време на икономически форум в Самара. Засега не се разкрива информация какви ще бъдат новите модели. Според слухове някои от тях ще са обновена Lada Priora, хечбек Lada Granta и Lada Kalina. Преди тях ще се появи комби версия на Lada Kalina, като производството ще стартира още в средата на август в Толиати. В момента компанията предлага Kalina хечбек с автоматична скоростна кутия и 1,6-литров двигател с мощност 106 к.с. на цена от 9500 евро.
След тези модели АвтоВАЗ планира производство на нов кросоувър, който ще се появи до 2018 г. Освен него плановете включват и друг кросоувър, който ще се изгражда съвместно с Renault. Французите ще помогнат на руснаците и с разработване на нов хечбек. Тези два модела ще бъдат вдъхновени от концепцията Lada xRay, показана на изложението в Москва миналото лято. АвтоВАЗ планира да започне сглобяване на още няколко модела, които ще се продават под марките Renault, Nissan и Datsun.

 
Ключови думи:   datsun, granta, Lada, lada kalina, lada priora, nissan, renault, renault nissan, xray
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте