Volvo XC90 се паркира само, докато вие стоите отвън

Общи 08 юли 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8280 посещения | без коментари

Volvo обяви системите за безопасност, които ще бъдат включени в обзавеждането на новото поколение на XC90. Като за начало моделът ще е способен да избегне случайното излизане от пътя, тъй като електрониката вече ще забелязва промяната в посоката на движение и самостоятелно ще върне автомобила в правилната траектория. Функцията ще работи на пътищата без странична отметка.
Освен това следващият XC90 ще „забелязва“ хора, велосипедисти и други транспортни средства пред автомобила през нощта. Тази функция ще му помогне самостоятелно да задейства спирачките, за да предотврати ПТП. Всъдеходът ще се сдобие и с адаптивен круиз-контрол с функция за автоматично завиване и ще може да забелязва изскочили на пътя животни както денем, така и нощем.
XC90 ще бъде обзаведен и с новото поколение на системата за автономно паркиране, представена през юни. Познавате старата, при която автомобилите Volvo паркират сами, докато вие сте вътре в автомобила и сте вдигнали ръце от волана? Е, с новата можете да излезете от колата си и да я оставите сама да намери подходящото място и да се нагласи в него, при това като „пет пари в кесия“. Така че проблемът на дамите, които се затрудняват с паркирането, вече е решен. Нещо повече – при подаден сигнал колата излиза и ви взема. Ще прави всички тези маневри, без да се блъска с останалите коли на паркинга. Чудите се дали е възможно това? От Volvo обясняват, че колата вече ще е с всички специални датчици и сензори.
Очаква новият Volvo XC90 да дебютира на салона във Франкфурт през септември. Видео

 
Ключови думи:   volvo
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте