Speedy се „наелектризира“ с 20 Kangoo Z.E.

Общи 25 октомври 2013 | Speed-Press.com A- A+ 11795 посещения | без коментари

Куриерската фирма Speedy отпразнува своя 15-и рожден ден с покупката на 20 електрически Renault Kangoo Z.E. Инвестицията в размер на 800 000 лева в електромобили е първата по рода си у нас. Ето защо тя съвсем не е евтин PR – както коментира изпълнителният директор на българската компания Валери Мектупчиян. Флотилията ще обслужва централната част на София. Очаква се машините да изминават между 80 и 100 километра дневно. В зависимост от условията на експлоатация Renault обещава пробег до 150 км с едно зареждане. Спрямо тези разчети, дори и при по-голямо натоварване или при ниски температури, машините ще могат да се справят с дневната си смяна, преди да се приберат в гаража и да получат своята заслужена доза електрическа енергия. Speedy ще използва собствени стационарни станции, разположени в базите на компанията, където автомобилите ще се зареждат извън работния им график.
Renault Kangoo Z.E. разчита на електродвигател с мощност 44 кВт (60 к.с.) и максимален въртящ момент 226 Нм, който е достъпен още от 0 об/мин. Затова не се депресирайте, ако жълта „баничарка“ с зелен надпис Speedy се подиграе с вашите 300 бензинови конски сили при старт на светофара. Когато изключите Eco-режима с бутона от купето, „товарачът“ се движи изключително динамично в града. Липсата на ръчна трансмисия като при конвенционалния дизелов модел елиминира нуждата от смяна на предавки, а електродвигателят не създава характерния за моторите с вътрешно горене шум. Така работата на куриерите става по-лесна и по-комфортна. След въвеждането в експлоатация на Kangoo Z.E. профсъюзите във Франция дори започнали да настояват свикналите с електромобилите шофьори да не бъдат връщани на конвенционални „баничарки“.
Според Емил Гърнев, мениджър продажби на Renault-Nissan България, Kangoo Z.E. е най-важният електромобил на реджията за българския пазар. В категорията на вановете това е най-продаваният модел на ток в Европа, а във Франция – най-продаваният от всички електромобили изобщо.

 

Снимки


 

Комби с 846 к.с. Комби с 846 к.с.
25 октомври 2013
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте