Citroen DS4 получи 5 звезди от Euro NCAP и наградата Advanced

Общи 30 май 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3415 посещения | без коментари

Citroen DS4 получи не само 5 звезди от тестовете EURO NCAP с резултат от 97% за неговите системи за сигурност, но и наградата Euro NCAP Advanced (за нововъведения в пътната безопасност). Преди DS4 същата награда получиха и моделите Citroen C5, новият C4 и DS3. Тези отличия доказват ангажираността на марката да създава технологии, които да бъдат полезни във всекидневието.
Сигурността е от първостепенна важност и се подсигурява от системи (включени в серийното оборудване) като електронен разпределител на спирачното усилие, система за подпомагане при внезапно спиране, интелигентен контрол на траекторията и ESP. Автомобилът е екипиран и с шест въздушни възглавници (предни, странични и завеси).
Комфортът също е изведен на преден план. На водача се предлагат подпомагащи системи за шофиране, Citroen DS4 е оборудван с иновативни, интелигентни решения, които доставят комфорт и на пасажерите. Такива системи са например:
- системата за наблюдение на мъртвата точка - иновативна функция, която посредством появата на светлинен сигнал на огледалото за обратно виждане, предупреждава водача за наличието на автомобил или друго превозно средство в мъртвата зона.
- програмируем регулатор и ограничител на скоростта. Водачът може да запамети до пет различни нива на скорост, измежду които да избира, когато има промяна на ограниченията по време на път.
Citroen DS4 получи също и наградата Euro NCAP Advanced за своята система Citroen eTouch. Отличието се дава на иновативни системи, които увеличават нивото на сигурност на автомобила.
Citroen eTouch е иновативна сервизна услуга, която включва спешни повиквания (тел.112) и повиквания към пътна помощ Citroen (в зависимост от страната). Тези две услуги са безплатни и достъпни 24ч/7дни. Връзката става с помощта на интегрирана SIM карта. В случай на инцидент местоположението на автомобила може лесно и бързо да бъде установено и по този начин службите да реагират по-бързо.
Citroen eTouch включва и други две системи, достъпни онлайн през профила на клиента MyCITROEN : виртуална сервизна книжка и EcoDriving. С тяхна помощ водачът получава съобщения в случай на механична повреда или такава, свързана със сигурността, както и съобщения за предстоящи операции по поддръжката, консумацията на гориво и емисиите CO2. Тези две услуги са безплатни за времето, в което автомобилът в е гаранция.

Видео

 
Ключови думи:   citroen, Citroen C4, citroen c5, euro ncap
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте