BMW минава на слънчево зареждане

Общи 26 април 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10925 посещения | без коментари

Електрическите автомобили BMW ще се зареждат със слънчева енергия с помощта на специално зарядно, разработено от компанията Solarwatt. Баварската комания ще предложи на купувачите на бъдещите си електрически модели зарядни станции, които ще работят със слънчева енергия.

Устройството е разработено от германската компания Solarwatt. Системата е съвкупност от панели, събиращи слънчева енергия. След натруването й, те я преобразуват в електричество. Могат да бъдат монтирани на покрива на гаража, или просто да бъдат разположени в двора на къщата.

КПД-то на зарядната станция в голяма степен зависи от интензивността на слънчевите лъчи и количеството монтирани панели. Производителят твърди, че зареждането било възможно и в мрачни дни. Цените засега не са известни.

Компактният i3 ще бъде първият сериен електрически BMW. Дебютът му ще се състои на салона във Франкфурт през септември. След него ще дебютира и хибридният спортист BMW i8.



За повече информация изтеглете прикачените файлове

 
Ключови думи:   bmw
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте