VW потвърди 10-степенната DSG

Общи 29 април 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9015 посещения | без коментари

Автоматичните предавателни кутии се сдобиват с все повече степени. Преди време ви разказахме за проекти на Ford, General Motors и др. На свой ред и Volkswagen потвърди разработването на 10-степенната преселективна предавателна кутия с два съединителя за дизели с литрова мощност от порядъка на 135 к.с. за литър. Новината съобщи лично Мартин Винтеркорн, глава на компанията, по време на международния симпозиум по автомобилостроене, състоял се тези дни във Виена.
Автомобилният гигант ще се фокусира в разработването на алтернативни задвижвания с възможност за дозареждане в битовата електрическа мрежа. Първите такива представители на новата за VW Group насока са дебютиралите наскоро хибриден Porsche Panamera и Audi A3 e-tron. С такива версии ще се сдобият и VW Golf, Passat, Audi A6 и Porsche Cayenne.
Освен това VW ще разработи и пълна гама от двигатели, функциониращи с природен газ, за който компанията наскоро обяви, че е патентовала и синтетичен заместител . Все още не е изчерпан докрай потенциалът на силовите агрегати с вътрешно горене, смята Винтеркорн.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте