Toyota представи футуристичен концепт

Общи 26 април 2013 | Speed-Press.com A- A+ 11740 посещения | без коментари

Toyota показа необичаен концепт под наименованието ME.WE. Прототипът, ако съдим по изображенията, се явява компактен ван, но както казват от компанията, може да бъде трансформиран в пикап, кабриолет, всъдеход и малък градски автомобил. И не само това е единствената му особеност: каросерията е изработена от полипропилен и алуминиеви тръби, а подът – от бамбук. С такива материали теглото на автомобила е намалено до 750 килограма.
Концептът се задвижва от четири електромотора - по един на всяко колело. По желание на водача може да бъде с предно предаване или с двойно задвижване. Автомобилът, както уточняват създателите му, първоначално е предназначен за превоз на хора, място за багаж е предвидено на покрива. Но за превоз на товари автомобилът може да бъде трансформиран в пикап. Задните седалки се сгъват, а при желание може да бъдат демонтирани и използвани самостоятелно, примерно като масичка по време на пикник.


Агенция Speed-Press

 
Ключови думи:   speed press, toyota
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте