Mille Miglia 2014: la corsa piu bella del mondo!

Общи 21 май 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8005 посещения | без коментари

Както всяка година, Бреша оживява през май, когато започва най-красивото автомобилно състезание в света (т. нар. „la corsa piu bella del mondo“, ит. ) – Mille Miglia. В тазгодишното му издание се включиха 430 екипажа, за да изминат прословутите хиляда мили от Бреша до Рим и назад. Автомобилите са легенди, произведени между 1927 и 1957 г., но запазени в отлично състояние, а официален „таймкийпър“ на състезанието е часовникарската марка Chopard, която партнира на легендарното рали вече от 25 години. Трийсет и второто му издание мина с типичния гламурен блясък, характерен за това събитие, в което красотата на олдтаймерите е по-важна от конските сили.
Естествено ключова фигура за Mille Miglia бе Джeки Икс, зад волана на наетия от музея на Porsche 550A Spyder RS. Автомобилът, създаден през 1956 г. от Карл Фридрих Шойфеле, глава на Chopard, почете партньорството между часовникарската марка и Porsche Motorsport, като влезе в ролята на навигатор на легендарния пилот, превърнал се в икона на Mille Miglia.
Албер Карерас, син на прословутия тенор със същата фамилия, се включи зад волана на Mercedes Benz 300 SL с легендарните врати тип „гълуинг“, собственост на фамилията Шойфеле.
Сред участниците имаше и много звезди - Джей Лено, Брайън Джонсън, знаменитият вокал на рок бандата AC/DC, шампионът Берн Шнайдер, Джеръми Айрънс и други.
Специално за състезанието е изработен и поредният юбилеен часовник Chopard, който ще бъде произведен в ограничена серия от 2014 бройки от стомана и 250 от розово злато.
Още за събитието ще откриете на www.1000miglia.it.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте