Frauscher отново се вдъхнови от спортните автомобили

Общи 23 юли 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10980 посещения | без коментари

Малката австрийска фамилна яхтена компания Frauscher определено е сред нашите любимци. Поне веднъж годишно братя Фраушер и компания вадят по някой силен коз, а моделите им хем изглеждат стилно и ретро, хем винаги съдържат елемент на новаторско мислене. Да не говорим, че напоследък ползват и дизайнер, прочут предимно с автомобилните си творби. От миналата година, както лично се убедихме на място, марката си сътрудничи с Гералд Киска, чието име е свързано с KTM X-Bow, помогнал им за модела им Fantom. E, австрийците отново залагат на сегмента дневен луксозен круизър и въвеждат 7-метровата моторница 747 Mirage. Над нея отново е работило студиото на Киска, но в играта се е намесил и експертът по хидродинамика Хари Мийсбауер (Harry Miesbauer).

Само с един поглед виждаме дизайнерското сходство на лодката със суперавтомобилите - нисък и подчертано голям като предница на спортна кола нос и впечатляващите странични въздухозаборници. Под стъпалото са добавени два допълнителни водни ауспуха. Освен това собственикът на тази лодка ще има възможност да преобразява пространството, играейки си на Lego, поставяйки дюшеци тук и там, разгъвайки облегалки и др. Обзавеждането на лодката включва още аудиосистемата с bluetooth, хладилник и бимини топ.
Няколко са възможностите за двигатели – с три различни бензинови Mercruiser и опция за Volvo Penta D4 Diesel, като мощността варира от 220 к.с. до 430 к.с. Възможната макс. скорост е 56 възела (103 км/ч, които на вода се усещат по доста по-различен начин, отколкото на суша, гарантираме ви!). С резервоара си от 250 литра тази лодка ще има достатъчно автономност за по-дългички пътешествия.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте