BMW представи Серия 6 Gran Coupe по време на JoyDrive Tour 2012

Общи 11 май 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5730 посещения | без коментари

BMW представи първото си купе с четири врати– Серия 6 Gran Coupe. Новият модел блесна пред българска публика за първи път по време на JoyDrive Tour 2012. Купето, което ще се конкурира с Mercedes-Benz CLS, Audi Q7 и Porsche Panamera, излиза на пазара с два двигателя – 3-литров бензинов в 640i (320 к.с.) и 3-литров дизелов в 640d (313 к.с.). Скоро ще се предлага и xDrive версия с двойно предаване. 155 000 лв. с ДДС е цената на бензиновата версия за българския пазар, а за дизеловата – 165 600 лв.
Паралелно с купето, по време на представянето беше показан и изцяло новият хибриден вариант на Серия 5. ActiveHybrid използва 6-цилиндровия бензинов двигател от 535i, към който е прибавена мощността и въртящия момент на електрически мотор. Така общата мощност на системата достига 340 к.с., а въртящият момент е 450 Нм. Лимузината предлага изумителни мощност и ускорение, но се задоволява с едва 7,8 л/100 км. Интелигентният софтуер, който отговаря за разпределението на енергията от двата източника, се нуждае от едва 10-12 минути, за да зареди напълно батериите, като използва за генератор двигателя с вътрешно горене. В същото време навигационната система може да прецени дали да запази повече енергия в батериите преди влизането в град, например, за да може шофьорът да се възползва от изцяло електрическия режим в населеното място. При изключен бензинов мотор максималната скорост е 60 км/ч, а сервоуправлението, усилването на спирачките и климатикът не спират работа. Серия 5 ActiveHybrid ще се предлага в България от септември 2012.
BMW JoyDrive Tour е международна програма, която освен България ще обиколи още Словения, Словакия, Чехия, Унгария, Полша и Румъния. По време на събитието журналисти и клиенти на марката могат да се запознаят с последните технологии в различни модели на баварската марка, между които новите Серия 1 и Серия 3, както и топ модификации от Серия 5 и Серия 7. Програмата включва динамични изпитания с квалифицирани инструктори на BMW и възможност за шофиране на последни модели в реални пътни условия.


 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте