Audi TT Quattro Sport блесна с 420 к.с. в Женева

Общи 06 март 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10470 посещения | без коментари

Заедно с новото трето поколение TT, Audi представи в Женева мощна концепция TT Quattro Sport. Тя се задвижва от 2-литров 4-цилиндров TFSI с мощност 420 к.с. при 6700 об/мин и 450 Нм, достъпни между 2400 и 6300 об/мин. Двигателят тежи 150 кг и предлага 210 к.с. на литър, отношение, което е по-добро и от победителя в Льо Ман през 2001 – Audi R18.
Audi Quattro Sport тежи общо 1344 кг и ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,7 сек благодарение на бърза S-троник трансмисия с двоен съединител, предаваща въртящия момент към четирите колела.
По отношение на дизайна концепцията се различава от новото TT с нова радиаторна решетка, матрични LED светлини и огромни въздуховоди. Тя се вози на 20-цолови алуминиеви джанти и е получила преден сплитер и заден дифузьор от пластмаса, подсилена с въглеродни нишки. Отзад е монтирано огромно крило, което увеличава допълнително силата на притискане.
Интериорът е допълнително олекотен чрез премахване на говорители и подлакътници, а в багажното отделение е осигурено място за две каски. Седалките са спортни, с 4-точкови предпазни колани, а в таблото е монтиран 12,3-инчов TFT дисплей. Червеният бутон за стартиране на двигателя е позициониран във волана.

 
Ключови думи:   Автосалон Женева 2014
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте