Французи ще инвестират 100 млн. евро в завод в Русе

Общи 19 септември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8505 посещения | без коментари

Френският производител на автомобилни части Montupet ще инвестира над 100 млн. евро в България. Новината съобщи лично изпълнителният директор на компанията Мишел Бризон. Дългогодишни клиенти на Montupet са едни от най-добрите автомобилни марки, като: Audi, BMW, Bosch, Citroen, Daewoo, Fiat, Ford, General Motors, Jaguar, MINI, Nissan, Peugeot, Renault, VW и Volvo.

Montupet вече има работещо предприятие в Индустриалния парк в Русе. Според информацията то ще бъде разширено и ще достигне площ от 30 000 квадрата. Допълнителната производствена част ще бъде открита на 21 септември. Очаква се лентата да пререже икономическият министър Драгомир Стойнев.

С разширението на предприятието Montupet ще разкрие нови 300 работни места, така общият им брой ще достигне 1000. Новото хале ще произвежда автомобилни части за Renault, които ще се доставят в Турция, и за Volvo, чиято дестинация ще бъде Швеция.

Според Бризон насърчаването на чуждестранните инвеститори у нас трябва да става с подкрепата на общините и държавата.


 
 

Почина Ейджи Тойода Почина Ейджи Тойода
19 септември 2013
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте