Само 0,3% спад на автомобилните продажби у нас

Общи 17 януари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 6025 посещения | без коментари

19 352 леки коли са продадени в страната ни през миналата година, равносилни на спад от 0,3%, или с 67 коли по-малко спрямо 2012 г., сочат данните на Асоциацията на европейските автомобилни производители ACEA. Така пазарът се върна на нивото си от началото 90-те години. Пикът на продажби на автомобили у нас е бил през 2007 г., когато са купени над 55 000 нови коли. В проценти нещата звучат почти оптимистично, защото в съседката ни Румъния спадът се равнява на 13%.
От януари до декември 2013 г. на пазара на нови автомобили в ЕС са били продадени над 11,8 млн. нови коли, което обаче е по-малко с 1,7% от предходната година.
От страните членки на ЕС най-много нови автомобили през 2013 г. са продадени в Германия – над 3 млн. броя. Най-значителен е ръстът в Естония - 13%.
Най-много се е свил пазарът на нови коли в Кипър, където продажбите са паднали с 35% и са купени около 10 000 нови коли.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте