Новият Opel Meriva идва с ново поколение двигатели

Общи 09 октомври 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10335 посещения | без коментари

Opel представя на пазара новата Meriva – по-съвършена, по-ефективна и по-функционална откогато и да било. Новият модел ще отбележи своята световна премиера в рамките на автомобилното изложение в Брюксел в средата на месец януари (16 - 26 януари 2014 година).
Meriva е последователно продължение на досегашната философия на модела, но допълнено с подобрения и удобства. Моделът се отличава с обновено лице, което носи характерните белези на наскоро дебютиралото на автомобилното изложение IAA във Франкфурт ново издание на Opel Insignia с елегантна, хромирана предна решетка и блестящо оформление на предните светлини. Технологията LED вече се предлага за дневните предни светлини, както и за задните, което създава ясно, високотехнологично присъствие на пътя по всяко време на денонощието.
Новата Meriva използва дизеловия двигател на Opel от ново поколениe 1.6 CDTI, който наскоро отбеляза своята премиера в Zafira Tourer. Tози усъвършенстван в технологично отношение двигател се отличава с извънредно ниско ниво на шум и е най-тихият в своя клас. Първоначално двигателят ще се предлага във вариант с мощност 136 к.с. и максимален въртящ момент 320 Нм. Средният разход на гориво при него е едва 4.4 литра на 100 километра пробег, а емисиите на CO2 са само 116 грама на километър - с 10 % по-ниска стойност от тази при предходния 1,7-литров агрегат с мощност 130 к.с., независимо от значително подобрените характеристики на ускорението и динамиката като цяло. В течение на 2014 година на пазара ще бъдат представени и още дизелови двигатели с работен обем 1.6 литра, още по-нисък разход на гориво и по-ограничени емисии на CO2.
В допълнение към 1.6-литровия дизелов агрегат, всички бензинови двигатели и вариантът на пропан-бутан (LPG) вече изпълняват строгите изисквания и ограничения на нивата на емисиите на бъдещата екологична норма Euro 6. 1,4-литровите бензинови двигатели (120 к.с. и 140 к.с.) вече се предлагат в съчетание с модернизираната шестстепенна автоматична трансмисия с понижено вътрешно триене. Що се отнася до пет- и шестстепенните механични предавателни кутии, те са подложени на съществени мерки за оптимизация и предлагат още по-прецизна смяна на предавките с плавно превключване и минимални усилия.
Моделът предлага модерна инфоразвлекателна система IntelliLink с вградена навигационна система, функция за гласово управление и огромен седеминчов екран с висока разделителна способност. На екрана се изобразява и картината от видеокамерата за следене на движението на заден ход. Системата позволява също провеждането на телефонни разговори и безжичното стрийминг възпроизвеждане на аудиофайлове чрез Bluetooth. Инфоразвлекателната система Navi 950 IntelliLink се предлага серийно с пълна картова навигационна информация, покриваща цяла Eвропа, а обновяването на навигационната информация може лесно да се изтегли и инсталира чрез USB носител.
Повече информация в прикачения файл.

 
Ключови думи:   opel
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте