Излъчиха победителите в конкурса „Бъдещето на енергийно ефективните автомобили през погледа на българските студенти в Shell Eco-marathon“

Общи 04 юни 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6505 посещения | без коментари

Днес станаха известни имената на победителите във фотографския конкурс „Бъдещето на енергийно ефективните автомобили през погледа на българските студенти в Shell Eco-marathon“, организиран от Shell България в партньорство с верига магазини „Фотопавилион”. Ивелин Солаков, Александър Велев и Венета Карамфилова спечелиха съответно първо, второ и трето място в конкурса за най-добра снимка на автомобилите на Технически университет – София, и Технически университет – Варна, заснети по време на тяхното представяне и демонстрацията им в движение на 8 май 2012 г. пред Националния дворец на културата.
В оспорвания фотографски конкурс участваха 10 любители и професионални фотографи с 29 снимки, отразяващи най-интересните моменти от събитието за устойчива мобилност.
Всички победители в конкурса бяха определени от жури в състав: г-жа Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България, г-н Любомир Асенов, спортен журналист, единственият българин, който има пълен достъп за отразяване на състезания от Формула 1, и г-н Борис Янев, магистър по фотография от Националната художествена академия, представител на „Фотопавилион”.
Най-добрите снимки от конкурса, сред които и наградените, ще бъдат представени в изложба в Градската градина пред Народен театър „Иван Вазов” на 2 юли 2012 г. В изложбата ще бъдат представени и фотографии от състезанието Shell Eco-marathon Европа 2012, което се проведе в Ротердам от 17 до 19 май с участието на двата български студентски отбора. Електромобилът на ТУ-София със зареждаща се от електрическата мрежа батерия спечели престижното второ място в европейското състезание сред енергийно ефективните автомобили от неговия клас. ТУ-Варна се нареди на 41 място по енергийна ефективност сред прототипите, задвижвани от бензин.

 
Ключови думи:   shell, shell eco marathon
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте